Nytt år = Ny kudde.
Så hittar du den bästa kudden för dina behov
Av Hanne Sørensen

När du väljer kudde är det viktigtatt hitta den perfekta balansen mellan stöd och komfort.


Det bästa skönhetstipset för kvinnor är attsova mer.....

Under sömnen återhämtar sig kroppen och regenererar döda hud- och blodceller som hjälper till att hålla huden ung och smidig, trots detta och naturligtvis många andra fördelar är sömn en av de saker som viinte prioriterar tillräckligt i dagens snabba värld.


När investerade du till exempel senast i en ordentlig kudde?

- Chansen är stor att du nyligen har bytt ut din telefon, surfplatta, skor eller kanske en ny"skönhetskräm" som lovar tio år yngre hud.


I den här korta artikeln ska jag försöka kasta lite ljus över vad som gör en bra kudde och hur enkelt och billigt det kan vara att förbättra din skönhetssömn,redan i morgon.


1.

Vad händer om kudden är för platt?

En för platt kudde kan ha ett antal negativa konsekvenser för din sömn och hälsa, bland annat följande

Dålig sovställning:
Om kudden inte ger tillräckligt stöd för nacke och hals kan du hamna i en dålig sovställning, vilket kan leda till nack- och ryggsmärtor.
Nacke- och ryggsmärta: En kudde som inte ger tillräckligt stöd kan leda till spänningar och smärta i nacke och rygg eftersom din kropp inte får rätt stöd under sömnen.

Dålig sömnkvalitet:
Att vakna upp med smärta eller obehag kan leda till sämre sömnkvalitet och mindre energi varje dag.

2.

Vad händer om kudden är för tjock?

En för tjock kudde kan också ha ett antal negativa konsekvenser för din sömn och hälsa, bland annat följande


Dålig positionering av ryggraden:En för tjock kudde kan leda till dålig positionering av ryggraden eftersom den kan trycka huvudet för långt framåt eller bakåt, vilket leder till nack- och ryggsmärta och dålig sömnkvalitet.


Obehag under sömnen: En för tjock kudde kan leda till obehag och vara svår att sova på och leder vanligtvis till sämre sömnkvalitet och sämre daglig energi.

3.

Så här väljer du den perfekta kudden

Traditionella kuddar gör det svårt för många att hitta den perfekta kudden eftersom marknaden är en djungel och det är svårt att som konsument förstå vad man egentligen ska leta efter, det är också svårt att få en känsla för om man kommer att sova bra med kudden eftersom man inte bara lägger sig ner och sover i Ikea, Jysk eller liknande över natten ...


Ja .... du kan lägga huvudet på kudden i 30 sekunder och få en "känsla" men det ger på inget sätt en riktig känsla och är dessutom otroligt äckligt eftersom du förmodligen är nummer 274 som lägger huvudet på den kudden.

På grund av ovanstående problem kan det vara en bra idé att att investera i en kudde som är justerbar, men också en kudde som ger dig möjlighet att testa kudden några nätter hemma och få en riktig känsla för om det är rätt val.


Detta är bland annat två egenskaper som den nya NapPillow™ från Thenap besitter:


- Kudden är 100 % justerbar, detta garanterar att du får en kudde som kan anpassas till din kropp och dina behov, vilket gör att du får ett optimalt stöd för din nacke och ryggrad.


- De erbjuder en sömngaranti på 30 nätter, så du kan tryggt och bekvämt testa kudden hemifrån, om du inte är nöjd får du full återbetalning.

Den har över 350+ 5 stjärniga recensioner på Trustpilot

Kudden löser inte alla dina problem, precis som en löprunda i månaden inte gör dig till en maratonlöpare.


En bra justerbar kudde är dock det enklaste och billigaste steget du kan ta just nu för att förbättra din sömn, hälsa och energinivå.

Sov bättre, redan i morgon.

Handla nu och spara upp till 46% ...så länge lagret räcker.