Hur du justerar din NapPillow™

En av de innovativa sakerna med vår Nap Pillow är att den är justerbar. Eftersom kudden är tillverkad av strimlat memoryskum är det otroligt enkelt att justera mängden stoppning i kudden och uppnå den perfekta höjden för din kropp och sovposition

Vilken höjd passar mig bäst?

Det finns flera faktorer som påverkar den perfekta höjden på din kudde. Det finns inget slutgiltigt svar eftersom det beror på dig och dina preferenser. Det viktigaste är att du ligger bekvämt och inte vaknar med smärta eller stelhet i nacke och rygg.
Det finns dock några riktlinjer som du kan ta hjälp av om du inte vet vad du ska göra.


Det här diagrammet är endast en riktlinje för den slutliga höjden - kom ihåg att ta hänsyn till dina egna preferenser när du justerar höjden på din kudde.

Sover du på sidan?

Om du sover på sidan är det viktigt med lite mer fyllighet/hårdhet och en relativt hög kudde. Som en tumregel bör den vara lika hög som din axelbredd.

Sover du på rygg?

Om du sover på rygg bör kudden vara något lägre, men ändå ge stöd åt nacke och skulderblad. Det är viktigt att inte ligga för högt eller lågt så att din nacke inte böjer sig onaturligt. 

Sover du på mage? 

Att sova på mage är i allmänhet inte bra för nacke och rygg, men om du föredrar denna sovställning behöver du en låg höjd så att du inte belastar ryggen. 
Om du vet att du sover i flera olika sovställningar kan du börja med den ställning som du sover i oftast eller ta reda på vad som passar dig bäst.

Hur du justerar din kudde 

Det strimlade memoryskummet inuti kudden är konstruerat för att kunna tas ur, så att du enkelt kan justera kudden.
  1. Memoryskummet är separerat från kuddfodralet. Du kommer åt stoppningen via dragkedjan på ena sidan. 
  1. Börja med att ta ut några nävar av stoppningen. Kom ihåg att förvara den överflödiga stoppningen någonstans där den inte försvinner om du skulle vilja justera kudden igen. Se också till att stoppningen är jämnt fördelad. 
  1. Lägg dig på kudden och känn efter. Vanligtvis vet du först efter en natt om höjden/stoppningen är optimal och om kudden formar sig efter ditt huvud efter att du har legat på den en stund. Om kudden känns för hög eller för låg ska du antingen ta ut mer stoppning eller lägga till lite av det du redan har tagit bort. 
  1. Justera tills du når den höjd som känns perfekt för dig, din kropp och din favoritsovställning. Du kan alltid använda diagrammet som en vägledning.