7 tecken på att du borde byta ut din kudde

Även om du kanske har en kudde som är svår att slänga kan det finnas många skäl till varför du bör byta ut din kudde. Din gamla kudde kan göra mer skada än nytta, så här är 7 tecken på att du borde byta ut din kudde.

1. Du vaknar med värk i nacke, rygg eller axlar.

Efter långvarig användning förlorar kudden sin form. Precis som allt annat slits den med tiden och fungerar därför inte optimalt ju äldre den blir. 


Vissa kuddar kan vara olämpliga för dig redan från början. Dun är till exempel inte särskilt formbart och kan lätt falla ihop på kort tid. Om du vaknar med smärta eller ömhet i kroppen kan det bero på att du inte får rätt stöd från din kudde och det är dags att byta kudde!

2. Den har börjat klumpa ihop sig

Om du tänker efter vet du förmodligen redan att dina kuddar börjar bli för gamla. Fyllningen börjar klumpa ihop sig, den har tvättats 3-4 gånger för mycket, och i allmänhet är det helt enkelt ingen bra kudde längre. 


Om kudden kan tryckas ihop och inte återgår till sin vanliga form efteråt är det ett tecken på att den behöver bytas ut. Om du är typen som inte vill spendera timmar på att leta efter den perfekta kudden kommer du definitivt att hitta din kuddmatch med vår NapPillow.

3. Dammkvalster har gjort din kudde till sitt nya hem.

Dammkvalster är nästan oundvikligt, även om du har tagit väl hand om din kudde. Så småningom måste kudden bytas ut, eftersom dammkvalster är svåra att bli av med helt och hållet. Om din kudde är flera år gammal är det dags för en nystart utan dammkvalster.


Om du vill ha en kudde som är allergivänlig och håller dammkvalster borta så mycket som möjligt kan en kudde av allergivänlig bambu vara ett bra alternativ.

4. Kudden blir lätt för varm

Att ha det för varmt i sängen och med huvudet på kudden är en universell sak som de flesta känner till. Vissa kuddar är inte särskilt ventilerande och det kan vara svårt för värme och fukt från kroppen att komma ut. 


NapPillow är tillverkad av bambu, som bland annat är extremt andningsbart, samtidigt som Cold Touch-teknologin erbjuder en sval sida av kudden.


5. Den har blivit en bakteriebomb.

Du vet säkert om det, men kudden är en plats där många bakterier, döda hudceller etc. blir kvar. Tvål, sminkrester, kräm, svett osv. byggs långsamt upp i kudden med tiden. 


Om din kudde har blivit lite tråkig att se på och känns smutsig är det dags att skaffa en ny. Det kan till och med förbättra din hud, eftersom en smutsig och bakteriefylld kudde kan vara en källa till akne och fläckar.

6. Den har haft ett bra och långt liv

Det är inte många som tänker på det, men din kudde kan bara hålla i några år beroende på materialet. Kuddar av minnesskum behöver bytas ut ungefär vart 2-3:e år, medan fjäder- eller bomullskuddar behöver bytas ut efter 1-2 år. Om din kudde har för många år på nacken bör du köpa en ny.

7. Du vaknar hela tiden på natten

Om du vänder och vrider dig ofta, eller om du vaknar flera gånger per natt, kan det vara ett tecken på att du sover dåligt. Du kan också vakna hela tiden och känna dig utmattad, vilket kan vara ett tecken på en orolig natts sömn. 


Köp en bra kudde som passar dig så att din kropp kan vila och du kan få en skön natts sömn.

Sale Off
NapPillow™ Den perfekta kudden
749 kr